Kaiser und Schmarrn GmbH

Brennerstraße 23, 70182 Stuttgart, Germany
Austrian restaurant
User Reviews

5 Trena Kraft - 2 years ago

I came across the restaurant and liked the look and cozy feel of it. I don't speak or read German so it was a challenge to understand the menu. I did manage well enough to order the beef goulash with a side dish of what I believe were mushroom dumplings. Everything was delicious!

5 Daniel Böhme - 2 years ago

(Translated by Google) I love the Austrian cuisine and felt very comfortable in the Kaier u0026 Schmarrn in the Bohnenviertel. The atmosphere is convincing, you feel like you are among friends. The food was awesome! Wine soup at the beginning, followed by salmon trout, baked meat and for dessert, of course, Kaiserschmarrn. The chef was brilliant ... A clear: I'll be back soon!

(Original)
Ich liebe die österreichische Küche und fühlte mich im Kaier u0026 Schmarrn im Bohnenviertel sehr wohl. Das Ambiente überzeugt, man fühlt sich "wie unter Freunden". Das Essen war der Hammer! Weinsuppe zu Beginn, gefolgt von Lachsforelle, Backfleisch und zum Nachtisch natürlich Kaiserschmarrn. Der Koch war brilliant...Ein klares: Ich komme bald wieder!

3 Olli Zart - 3 years ago

(Translated by Google) A comfortably furnished dining room with a small menu of Austrian dishes.
We had spinach dumplings for starters and Wiener Schnitzel with cranberries and potato salad and Kaiserfleisch with chives potatoes for the main course.
While the starter was asked in between if everything was okay, this was no longer the case with the main course.
What ended up with us from the kitchen was great in taste, but optically could be tickled a little more, e.g. with a little chives or parsley on the potato salad or a small salad garnish with the spinach dumpling which costs 6 €.
The spoon ordered from the waitress to be able to finish the delicious sauce of the Kaiserfleisch was unfortunately forgotten and only after 10 minutes did we get the attention of the male colleague.
He reacted visibly annoyed to the forgotten spoon when asked, whereupon he disappeared without a word and then brought a spoon, well, cold sauce is not that great now.
Then asked him about the cold in the restaurant near the window front and that the cold heating had been mentioned to the colleague before the order, elicited no reaction from him.
Not being able to deal with criticism is a shame, as it is everywhere in gastronomy, and this was probably the reason why we were not asked whether we wanted something to drink or a dessert.
Incidentally, the Kaiserschmarrn is only served from 10 p.m. !?
Due to the service only three stars, the kitchen service alone would have deserved 4 stars.

(Original)
Ein gemütlich eingerichteter Gastraum mit einer kleinen Karte Österreischicher Gerichte.
Wir hatten Spinatknödel zur Vorspeise und zum Hauptgang Wiener Schnitzel mit Preiselbeeren und Kartoffelsalat und Kaiserfleisch mit Schnittlauchkartoffeln.
Während bei der Vorspeise zwischendurch gefragt wurde ob alles in Ordnung ist, war dies beim Hauptgang nicht mehr der Fall.
Was aus der Küche bei uns landete war geschmacklich top, optisch ließe sich aber noch etwas mehr rauskitzeln, z.B. mit etwas Schnittlauch oder Petersilie auf dem Kartoffelsalat oder einer kleinen Salatgarnitur beim Spinatknödel der 6 € kostet.
Der bei der Kellnerin bestelle Löffel um die sehr leckere Soße des Kaiserfleisch aufessen zu können wurde leider vergessen und erst nach 10 Minuten erlangten wir die Aufmerksamkeit des männlichen Kollegen.
Dieser reagierte sichtlich genervt auf den vergessen Löffel angesprochen, worauf er wortlos verschwand um dann einen Löffel zu bringen, naja kalte Soße ist jetzt nicht ganz so toll.
Ihn dann noch auf die Kälte im Lokal bei der Fensterfront angesprochen und das man die kalte Heizung schon vor der Bestellung bei der Kollegin angesprochen hatte, entlockte Ihm auch keine Reaktion.
Nicht mit Kritik umgehen zu können ist wie überall auch in der Gastronomie schade und wahrscheinlich war dies auch der Grund das man uns nicht fragte ob man noch was zu Trinken oder ein Dessert wolle.
Den Kaiserschmarrn gibt es übrigens erst ab 22 Uhr!?
Aufgrund der Serviceleistung nur drei Sterne, die Küchenleistung alleine hätte 4 Sterne verdient.

2 Konstantin Michel - 3 years ago

(Translated by Google) Food was great! However, unfortunately, strong misunderstandings with the service staff. After complaining of the burnt gravy unfortunately no customer feedback. If you come through the evening without any misunderstandings it is a good location.

(Original)
Essen super! Jedoch leider starke Missverständnisse mit dem Service-Personal. Nach Reklamation der verbrannten Bratensauce kam leider keine Kundengerechte Rückmeldung. Falls man ohne Missverständnisse durch den Abend kommt ist es eine gute Location.

1 Vincent Spies - 2 years ago

(Translated by Google) The food was very tasty, but unfortunately we were not given a menu despite our request, which meant that the very juicy prices came up later. When asked, people reacted with outrage and justified the price by comparing them to other posh restaurants, although the restaurant made a more middle-class impression. The boss of the house tries to build up a personal relationship with the guests, but he seems very arrogant at times.
Oh yes and Kaiserschmarrn are "of course" only from 10 pm.

If the boss hadn't been so unsympathetic and the prices hadn't been so high, the taste of the food would have deserved 4-5 stars.

(Original)
Das Essen war sehr lecker, leider wurde uns aber trotz der Bitte keine Menükarte gereicht, wodurch uns die sehr saftigen Preise erst später aufgestoßen sind. Darauf angesprochen reagierte man mit Empörung und rechtfertigte den Preis durch den Vergleich mit anderen Nobelrestaurants, wobei das Restaurant doch eher einen bürgerlichen Eindruck macht. Der Chef des Hauses versucht zwar eine persönliche Beziehung zu den Gästen aufzubauen, wirkt dabei allerdings hin und wieder sehr arrogant.
Achja und Kaiserschmarrn gibt es "natürlich" erst ab 22 Uhr.

Wäre der Chef nicht so unsympathisch gewesen und die Preise nicht so hoch, dann hätte der Geschmack des Essens 4-5 Sterne verdient.

2 Conny L - 2 years ago

(Translated by Google) Interior is very cozy. But that was almost the only positive thing. You cannot recommend this restaurant.
1. The waiter is unfriendly, cannot serve correctly and ignored / overlooked our request for further drinks for as long as possible. It may happen that a supplement was not brought at first because it was said that it had not been ordered but was then charged twice. This is usually no reason to criticize a restaurant. But here it fits into the picture.
2. You only get cutlery. After the starter, I was given a knife and fork with the comment “we don't have enough cutlery” (the restaurant was only 2/3 full) and put it back on the table top - an absolute ‘no go’.
3. The food was only moderately tasty. Price-performance ratio just doesn't fit. Not even the wine spritzer tasted good.
4. It is not worth waiting for the too dry, but still free, Kaiserschmarren, which was only served at 11 p.m. It only tastes of flour and baking powder.

Conclusion: the name Kaiser is less suitable for the restaurant, but the name Schmarren is very good.

(Original)
Einrichtung ist ganz gemütlich. Das war dann aber auch fast das einzig Positive. Man kann dieses Lokal nicht weiterempfehlen.
1. der Ober ist unfreundlich, kann nicht korrekt servieren und überhörte/übersah unseren Wunsch auf weitere Getränke so lange wie möglich. Dass eine Beilage zuerst nicht gebracht wurde , weil man sie angeblich nicht bestellt hätte, dann aber doppelt berechnet wurde kann passieren. Das ist normalerweise kein Grund ein Lokal zu kritisieren. Aber hier passt es ins Bild.
2. Man bekommt nur ein Besteck. Nach der Vorspeise wurde mir Messer und Gabel mit dem Kommentar “wir haben zu wenig Besteck” (dabei war das Restaurant nur zu 2/3 voll) zurück auf die Tischplatte gelegt - ein absolutes ‘no go’.
3. Das Essen war nur mäßig lecker. Preis-Leistungsverhältnis passt einfach nicht. Nicht mal das Weinschorle hat geschmeckt.
4. Es lohnt nicht, auf den viel zu trockenen, aber immerhin kostenlosen, Kaiserschmarren, der erst um 23 Uhr serviert wurde, zu warten. Er schmeckt nur nach Mehl und Backpulver.

Fazit: der Name Kaiser passt weniger zu dem Lokal, der Name Schmarren dagegen sehr gut.

5 Juha Baxton - 3 years ago

(Translated by Google) The concept has to be understood. Everyday Austrian food at a very high level. Main courses and side dishes you can combine yourself, as you feel like. The service together with the kitchen is absolutely to the point. As a larger group all at the same time got their food from the kitchen alla minute and the service was only "rest" until all had everything! The goal of the host is, the guest should feel comfortable. You can tell that by the Kaiserschmarrn, which is available free of charge from 22:00 onwards !!!

(Original)
Das Konzept muss man verstehen. Alltägliches österreichisches Essen auf sehr hohem Niveau. Hauptgerichte und Beilagen kann man selbst kombinieren, so wie man Lust hat. Der Service zusammen mit der Küche ist absolut auf den Punkt. Als größere Gruppe haben alle gleichzeitig ihr Essen alla Minute aus der Küche bekommen und der Service gab erst dann "Ruhe", bis alle alles hatten! Das Ziel des Wirts ist, der Gast soll soll sich wohl fühlen. Das merkt man auch an dem Kaiserschmarrn, den es ab 22:00 umsonst für alle gibt!!!

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