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Kai Lauterbach -
2 years ago
(Translated by Google) In the Michelin 1-star category, the range is quite wide: one has just made it there, the other is already cooking on a different level and just has to wait for higher honors.
I wish the "Waidwerk" an early ascent - I was absolutely thrilled on my first visit.
The dishes are consistently of a very high standard - and then there are outliers upwards. For example, the arrangement of the amuse gueules, which was already more refined than in many a complete menu. Or pork belly with cabbage, kohlrabi and a dashi stock - a great combination of seasoning and flavors. I was also blown away by the dessert made of sesame ice cream, sesame crunchy and wafer-thin slices of plum.
Also a visual highlight.
The service in a very pleasant, modern and cozy ambience fits in seamlessly here: perfect, without weaknesses and always so human that you can even chat.
For me, a real discovery in the region.
(Original)
In der Michelin-1-Sterne Kategorie ist die Bandbreite recht groß: Der Eine hat es gerade dort hinein geschafft, der Andere kocht schon jetzt auf einem anderen Level und muss nur noch auf höhere Weihen warten.
Dem "Waidwerk" wünsche ich den baldigen Aufstieg - ich war bei meinem ersten Besuch absolut begeistert.
Die Gerichte liegen durchweg auf sehr hohem Niveau - und dann gibt es noch Ausreißer nach oben. Beispielsweise das Arrangement der amuse gueules in dem schon mehr Raffinesse lag als in manchem kompletten Menü. Oder Schweinebauch mit Kohl, Kohlrabi und einem Dashi-Sud - eine tolle Kombination aus Würze und Aromen. Auch das Dessert aus Sesam-Eis, Sesam-Crunchy und hauchdünnen Pflaumenscheiben hat mich umgehauen.
Auch optisch jeweils ein Highlight.
Der Service im sehr angenehm modern-gemütlichen Ambiente fügt sich hier nahtlos ein: Perfekt, ohne Schwächen und dabei immer so menschlich, dass man auch mal ins Plaudern kommt.
Für mich eine wirkliche Entdeckung in der Region.