PAYAS Gruppe

Weigelstraße 1C, 34117 Kassel, Germany
Cooking school
User Reviews

5 Heiko Lagler - 5 years ago

(Translated by Google) By chance, we became aware of the PAYAS Group's offer through Facebook. We registered 2.5 months ago for the “Curry Evening” cooking workshop. After the friendly greeting by the owner Surangkana Lapnitiporn (called "Mod"), the rest of the team was presented before a welcome drink was served.

The workshop program included:
- Fried wantan dough sheets (with pork and shrimp)
- Pa Naeng curry (with chicken)
- Pickled vegetables
- Steamed sweet and salty bowls

Before the start, all participants were informed about the spices used and the preparation of the individual dishes. Very interesting and vivid! The preparation and preparation was then carried out by the participants themselves. The production of a fresh curry paste (we only knew the ready-made versions up to now) is fun, but is also a bit more strenuous due to the use of a mortar.

The prepared food was very tasty - you have to praise yourself ;-). Soft drinks, wine and the Thai Chang beer were served as options. In addition, multimedia information about Thai cuisine and Thailand itself was repeatedly conveyed. In addition, each participant received a folder with the recipes and the PAYAS magazine. The crowning glory was a beautifully designed certificate of participation and a glass with the vegetables that had been inserted.

We liked it VERY WELL, so that we can and will recommend the offer without restriction. We have already looked out for our next workshop! :-)

(Original)
Durch Zufall sind wir durch Facebook auf das Angebot der PAYAS-Gruppe aufmerksam geworden. Wir hatten uns vor 2,5 Monaten zum Koch-Workshop „Curry-Abend“ angemeldet. Nach der freundlichen Begrüßung durch die Inhaberin Surangkana Lapnitiporn (genannt „Mod“) wurde zunächst der Rest des anwesenden Teams vorgestellt, bevor dann ein Begrüßungsgetränk serviert wurde.

Auf dem Workshop-Programm standen:
- Frittierte Wantan-Teigblätter (mit Schwein und Garnelen)
- Pa-Naeng-Curry (mit Hühnchen)
- Eingelegtes Gemüse
- Gedämpfte süß-salzige Schälchen

Vor Start wurden allen Teilnehmern die zum Einsatz kommenden Gewürze und jeweils die Zubereitung der einzelnen Gerichte erläutert. Sehr interessant und anschaulich! Die Vor- und Zubereitung erfolgte dann durch die Teilnehmer selbst. Die Herstellung einer frischen Currypaste (wir kannten bis dato nur die Fertigvarianten) macht Spaß, ist aber durch die Verwendung eines Mörsers auch etwas anstrengender.

Das zubereitete Essen war sehr schmackhaft - man muss sich ja auch mal selbst loben ;-). Hierzu serviert wurden wahlweise Softgetränke, Wein und das thailändische Chang-Bier. Nebenbei wurden immer wieder multimedial Informationen über die thailändische Küche und Thailand selbst vermittelt. Zusätzlich hat jeder Teilnehmer eine Mappe mit den Rezepten und dem PAYAS-Magazin erhalten. Der krönende Abschluss war eine schön gestaltete Teilnahmeurkunde und ein Glas mit dem selbst eingelegten Gemüse.

Uns hat es SEHR GUT gefallen, so dass wir das Angebot ohne Einschränkung weiterempfehlen können und werden. Unseren nächsten Workshop haben wir uns auch schon ausgeguckt! :-)

3 Ich und du - 4 years ago

(Translated by Google) So in advance. Booked the curry evening.
The food was delicious and the support was nice too, but far too expensive for 79 euros !:
- Beverage supply underground.
1 beer 0.33l with the meal and otherwise only water?

I didn't mean to get drunk there, but I would have liked to have had a drink while cooking. There was no wine either.

- Cost of goods per person not exceeding € 10. Decent profit margin.

- Due to the large number of participants, we cooked in the kitchen of the Sanderhaus hostel. Anyone who has already been to a hostel and visited the communal kitchen there can imagine how the equipment was ...
If I had taken a sharp knife with me ...

Conclusion .
For less than 50 € ok in my opinion, but currently really too expensive. Anyone who has already taken courses elsewhere will notice the difference.

(Original)
Also vorab. Hatten den Curry Abend gebucht.
Essen war lecker und die Betreuung war auch nett, aber für 79 Euro viel zu teuer!:
- Getränkeversorgung unterirdisch.
1 Bier 0.33l zum Essen und sonst nur Wasser?

Wollte mich ja da nicht besaufen, aber während des Kochens hätteich schon gerne mal eins getrunken. Wein gab es auch nicht.

- Wareneinsatz pro Person nicht über 10€. Gewinnmarge ordentlich.

- Aufgrund der großen Teilnehmerzahl haben wir in der Küche des Hostels Sanderhaus gekocht. Wer schon mal in einem Hostel war und dort die Gemeinschaftsküche besucht hat kann sich vorstellen, wie die Ausstattung war....
Hätte ich mal ein scharfes Messer mitgenommen...

Fazit .
Für unter 50 € aus meiner Sicht ok , aber aktuell wirklich zu teurer. Wer schon mal woanders an Kursen teilgenommen hat wird dem Unterschied feststellen.

Map Location
Nearby Places

Asia Imbiss Kassel
Weigelstraße 14, 34117 Kassel, Germany

King Schulz Bar
Weigelstraße 14, 34117 Kassel, Germany

Kadir Cakici Gaststätte Bistro 24
Wilhelmshöher Allee 25A, 34117 Kassel, Germany

Orestis
Königstor 34, 34117 Kassel, Germany

HermannS Kassel
Hermannstraße 5, 34117 Kassel, Germany

CloudNine
Wilhelmshöher Allee 34, 34117 Kassel, Germany

Mondi
Wilhelmshöher Allee 34, 34117 Kassel, Germany

Weissenstein
Königstor 46, 34117 Kassel, Germany

Zentralbar
Hinter d. Komödie 15-17, 34117 Kassel, Germany

Komödien-Stadl
Karthäuserstraße 5A, 34117 Kassel, Germany