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Nico Scheiffert -
4 months ago
(Translated by Google) When you come to Bob u0026 Thoms, you quickly realize that Oliver and Felix are a well-rehearsed duo. Oliver manages to serve the various courses in an amazingly calm and relaxed manner, and at the same time to give wine recommendations or an explanation of the food.
There is no wine pairing here - it's better to ask for a red u0026 white bottle recommendation and, if you can't make it, take the leftovers of both bottles home with you. So you have a nice memory right away.
Despite kitchen solos, Felix regularly makes it to the guests, gives additional information and collects feedback. One notices: Someone still has one or the other goal ahead of them.
The individual courses are very well coordinated with a combination that you probably wouldn't have come up with yourself - which is refreshing, but never forced to be creative.
You can tell Felix's attention to detail and you can only imagine how much more effort must have gone into it before the ingredients are presented in their final form on the plate.
And those who are vegetarian or vegan should not be put off: Even if it is not explicitly mentioned on the homepage, we will be happy to take it into account if you let us know 1-2 days in advance.
My conclusion: The food here is of a high standard and is cooked with a lot of passion - hopefully word won't get around so quickly that you can still get a table at short notice.
I will be back here soon.
(Original)
Wenn man ins Bob u0026 Thoms kommt, dann merkt man schnell, dass Oliver und Felix ein eingespieltes Duo sind. Oliver schafft es erstaunlich unaufgeregt und entspannt die verschiedenen Gänge zu servieren und dabei noch Weinempfehlungen oder eine Erläuterung zum Essen zu geben.
Ein Weinpairing gibt es hier nicht - fragt lieber nach einer Flaschenempfehlung Rot u0026 Weiß und nehmt, wenn ihr es nicht schafft, die Reste beider Flaschen mit nach Hause. So habt ihr direkt eine schöne Erinnerung.
Felix schafft es, trotz Küchensolos, regelmäßig auch zu den Gästen, gibt Zusatzinfos und holt sich Feedback ab. Man merkt: Hier hat jemand noch das ein oder andere Ziel vor sich.
Die einzelnen Gänge sind in sich sehr gut abgestimmt mit Kombination, auf die man so wahrscheinlich selbst nicht gekommen wäre - was erfrischend, aber nie gezwungen kreativ daherkommt.
Man merkt Felix Liebe zum Detail und kann nur erahnen, wie viel mehr Aufwand wohl dahinter stecken muss, bis die Zutaten in ihrer finalen Form auf dem Teller präsentiert werden.
Und wer Vegetarisch oder Vegan unterwegs ist, sollte sich nicht abschrecken lassen: Auch wenn auf der Homepage bisher nicht explizit erwähnt, wird gerne darauf Rücksicht genommen, wenn ihr 1-2 Tage im Vorfeld Bescheid gebt.
Mein Fazit: Hier wird auf hohem Niveau und mit viel Herzblut gekocht - hoffentlich spricht es sich nicht so schnell herum, dass man weiterhin kurzfristig einen Tisch bekommt.
Ich werde demnächst wieder hier sein.