Terra e Mare

Fröschengasse 18-22, 66111 Saarbrücken, Germany
Italian restaurant
User Reviews

5 Karen Wiltshire St. Louis - 3 years ago

This place was AMAZING!!!! My Boss recommended that we all go there and it was not a disappointment at all. The service was excellent...we were a group of canadians and Americans and none of us spoke german or Italian and the severs were very patient...we even got a tour of the patio on the roof. The food was excellent, well presented and the food was well priced the atmospherewas nice and very clean....we were very surprised at the total bill. I would highly recommend

5 ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΣ - 3 years ago

Great food. Great atmosphere and excellent hospitality

1 Sascha Eifler - 2 years ago

(Translated by Google) u003eu003eu003e If I could give 0 (or minus) stars, I would u003cu003cu003c
There were two of us with the Schlemmerblock eating there. We chose a dish from the daily menu after it was recommended to us. When the service brought us the food (yes, only then) he said that dishes from the daily menu could NOT be used with the gourmet block. The service (male, gray hair) used the current evening to gossip about and with the staff and OTHER GUESTS and make us bad.
An absolute cheek and a no-go. When we had paid, he quickly crept into the kitchen to possibly avoid criticism. Worst gastronomic experience I have ever had!

Food was ok, but too expensive for the price. That couldn't save the evening at all.
The only positive thing is the ambience, the rest is 0*!

(Original)
u003eu003eu003e Könnte ich 0 (oder Minus-)Sterne geben, würde ich das tun u003cu003cu003c
Wir waren zu zweit mit dem Schlemmerblock dort essen. Wir haben uns für ein Gericht von der Tageskarte entschieden, nachdem uns diese empfohlen wurde. Als der Service uns das Essen brachte (ja, erst dann) meinte er, dass Gerichte von der Tageskarte NICHT mit dem Schlemmerblock genutzt werden könne. Den laufenden Abend nutzte der Service (männlich, graue Haare) damit, über und bei Personal und ANDEREN GÄSTEN zu lästern und uns schlecht zu machen.
Eine absolute Frechheit und ein No-Go. Als wir bezahlt hatten, verkroch er sich schnell in die Küche um womöglich einer Kritik aus dem Weg zu gehen.Schlechteste Gastronomieerfahrung die ich bisher gemacht habe!

Essen war ok, aber für den Preis auch zu teuer. Das konnte den Abend absolut auch nicht mehr retten.
Das absolut einzig positive ist die Ambiente, der Rest ist 0* !

1 Jonas - 2 years ago

(Translated by Google) Outside hui, inside hui, food ugh

Ambience:
There is only one star for the really beautiful building. First we were asked if we had a reservation and the reaction subconsciously conveyed to us that you are so fully booked and that we were lucky to get a seat. In the end it turned out that the restaurant was hardly full and I felt that the guests wanted to leave quickly.

To eat:
I've never eaten such a bad steak, generally I've never been able to finish a meal in a restaurant. The steak was extremely tough, I couldn't chew it or swallow it and had to leave it. When I complained, it was said "that's not the cook's fault, the meat is of poor quality". I wasn't asked if I wanted a new one or a dessert or discount or something as "compensation". I was offered an espresso (my understanding as a small compensation) but even the espresso later was just like everything else at full price on the bill.
The food my companion was mediocre, the meatballs have the ready-made meatballs from Lidl/Aldi and co. resembled.
The appetizer was good, but overpriced.
Overall, the quality wasn't nearly as high as the price.

To service:
The lady: emotionless, reserved, no smile.
The gentleman: initially friendly, a bit incompetent/awkward when ordering (frequent questions, etc., inappropriate and bad jokes), after my complaint he felt attacked and, in my opinion, reacted completely incorrectly (see text above). Kudos for the fact that you appear to be closing soon (as the gentleman stated at the beginning), that's definitely better for the greater good.

Conclusion:
I will not visit this restaurant again if I want to burn my money there are better options.

(Original)
Außen hui, Innen hui, Essen pfui

Ambiente:
Den einen Stern gibt es nur für das wirklich schöne Gebäude. Zunächst wurden wir gefragt, ob wir eine Reservierung haben und uns mit der Reaktion unterbewusst vermittelt, dass Sie so sehr ausgebucht sind und wir mit Glück einen Platz bekommen haben. Am Ende hat sich rausgestellt, dass das Restaurant kaum gefüllt ist und die Gäste für mein Empfinden schnell nochmal raus wollten.

Zum Essen:
Ich habe noch nie so ein schlechtes Steak gegessen, generell habe ich noch nie ein Essen im Restaurant nicht aufessen können. Das Steak war extrem zäh, ich konnte es nicht kauen oder unterschlucken und musste es stehen lassen. Auf meine Beschwerde hieß es "dafür kann der Koch auch nichts, das Fleisch hat eine schlechte Qualität". Ich wurde nicht gefragt, ob ich ein neues möchte oder als "Wiedergutmachung" ein Nachspeise oder einen Preisnachlass o.ä. Mir wurde ein Espresso angeboten (nach meinem Verständnis als kleine Wiedergutmachung) aber selbst der Espresso war später genauso wie alles andere mit vollem Preis auf der Rechnung.
Das Essen meiner Begleitung war mittelmäßig, die Fleischbällchen haben stark den fertigen Frikadellenbällchen aus Lidl/Aldi und co. geähnelt.
Die Vorspeise war gut, allerdings auch überteuert.
Insgesamt war die Qualität nicht ansatzweiße so hoch wie der Preis.

Zum Service:
Die Dame: emotionslos, reserviert, kein lächeln.
Der Herr: zunächst freundlich, bei der Bestellung an sich etwas inkompetent/unbeholfen (häufiges Nachfragen etc., unangebrachte und schlechte Witze), nach meiner Beschwerde fühlte er sich angegriffen und hat meiner Meinung nach völlig falsch reagiert (s. Text oben). Ein Lob dafür, dass Sie scheinbar bald schließen (hat der Herr zu Beginn mitgeteilt), das ist auf jeden Fall besser für das Allgemeinwohl.

Fazit:
Ich werde das Restaurant nicht mehr besuchen, wenn ich mein Geld verbrennen will gibt es besser Möglichkeiten.

1 Robin Hauck - 3 years ago

(Translated by Google) A friend had her steak ordered by ind me medium plus, both were still raw in the middle! A friend had sea bass had the thickest salt crust he ever had at dinner. My wife's pizza was just as taste-neutral as our salad.
We do not go anymore.

(Original)
Eine Freundin hatte ihr Steak durch ind ich medium plus bestellt,beide waren in der Mitte noch roh! Einem Freund sein Wolfsbarsch hatte die dickste Salzkruste die er jemals am Essen hatte. Die Pizza meiner Frau war genauso wie unser Salat vorneweg Geschmacksneutral.
Wir gehen nichtmehr hin.

1 mr. coldpack - 2 years ago

(Translated by Google) We wanted to eat on Schlemmerblock. After we informed the waitress about this, we got the answer: "... but that only works with schnitzel, nothing else". It doesn't say that anywhere, but it is obviously so in this restaurant. Unfortunately, the hospitality turned out to be very cold. Gourmet block guests are obviously not very welcome here.
I ordered calamari alla Romana for € 22, according to the menu the squid is fried. When the salad for the main course was brought to us after a short time and no one noticed that we didn't have any cutlery to eat, we got some from the cutlery box in the guest room.
Then the main course was served. The calamari alla Romana turned out to be a handful of fried squid rings with fries and a lemon wedge, with no other side dishes. Not even a bottle of garlic sauce. I was stunned and asked the waitress to confirm that this is actually what is offered on the menu as fried squid.
Meanwhile, our table next to us was also served. 1 guest got nothing. When everyone at this table had almost finished eating, the waitress came to the table and told this guest, emotionless and without further regret, that the cook had forgotten him, but that he would get his meal soon. Absolutely painless.
CONCLUSION
The ambience is cozy, the roof structure and terrace on the upper floor have been beautifully restored. Therefor 1 star. Gastronomically, however, the Terra e Mare is a total failure. Not recommended.

(Original)
Wir wollten auf Schlemmerblock essen. Nachdem wir dies der Bedienung mitteilten, bekamen wir die Antwort: “…das geht aber nur mit Schnitzel, sonst nichts“. Das steht zwar nirgendwo, ist aber in diesem Restaurant offensichtlich so. Die Bewirtung gestaltete sich im Verlauf leider auch sehr unterkühlt. Schlemmerblock-Gäste sind hier offenkundig nicht sehr willkommen.
Ich bestellte Calamari alla Romana für 22€, laut Karte ist das Tintenfisch frittiert. Als uns nach kurzer Zeit der Salat zum Hauptgang gebracht wurde und keinem auffiel, dass wir gar kein Besteck haben um diesen zu essen, holten wir uns selber welches aus dem Besteckkasten im Gastraum.
Dann wurde der Hauptgang serviert. Die Calamari alla Romana entpuppten sich als eine Handvoll frittierte Tintenfischringe mit Pommes und einer Zitronenspalte, ohne weitere Beilagen. Nicht einmal eine Knoblauchsauce aus der Flasche. Ich war fassungslos und ließ mir von der Bedienung nochmal bestätigen, dass es sich hier tatsächlich um das handelt, was auf der Karte als Tintenfisch frittiert angeboten wird.
Mittlerweile wurde auch an unserem Nachbartisch serviert. 1 Gast bekam allerdings nichts. Als alle an diesem Tisch mit dem Essen schon fast fertig waren kam die Bedienung zum Tisch und teilte diesem Gast emotionslos und ohne weiteres Bedauern mit, der Koch habe ihn vergessen, er bekäme sein Essen aber gleich. Absolut schmerzfrei.
FAZIT
Das Ambiente ist gemütlich, im Obergeschoss schön restaurierter Dachstuhl und Terrasse. Dafür 1 Stern. Gastronomisch ist das Terra e Mare allerdings ein Totalausfall. Nicht empfehlenswert.

1 Leon Kiefer - 2 years ago

(Translated by Google) Unfriendly and grumpy welcome, our unquestionably valid Schlemmerblock was absolutely not accepted and there was only a very small menu with too high prices.

Consequently, we have refrained from a visit, because of the happenings I can not recommend this place.

(Original)
Unfreundliche und mürrische Begrüßung, unser zweifelsohne gültiger Schlemmerblock wurde partout nicht akzeptiert und es gab lediglich eine sehr kleine Speisekarte mit zu hoch angesetzten Preisen.

Folglich haben wir von einem Besuch abgesehen, aufgrund der Geschehnisse kann ich dieses Lokal nicht weiterempfehlen.

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