5 Jann - 3 years ago
Why not
5 Jann - 3 years ago
Why not
5 nicole louis - 9 months ago
(Translated by Google) We had a very pleasant time with the family to celebrate Christmas.
Perfect welcome and service.
Very good meal.
Very nice room, tables spaced and even separated by walls. Very reassuring in this period.
I highly recommend
(Original)
Nous avons passé un moment très agréable en famille pour fêter Noël.
Accueil et service parfait.
Repas très bon.
Très belle salle, tables espacé et même séparé par des parois. Très rassurant en cette période.
Je recommande vivement
4 Holly Gee - 3 months ago
(Translated by Google) Very good food and very helpful and friendly staff. We recommend!
(Original)
Plats très bons et personnel bien serviable et aimable. On recommande !
5 Arno Laika - 3 years ago
(Translated by Google) Were today for the Baustellenbuffet there. A great atmosphere, very nicely decorated on site. Staff, service very friendly, as well as the boss. As the staff and the boss sometimes have time to chat with the guests. There is not much to write about the food. Everything was very well prepared and tasted excellent
(Original)
Waren heute zum Baustellenbuffet dort.Ein tolles Ambiente, sehr schön auf Baustelle dekoriert. Personal,Bedienung sehr freundlich,ebenso der Chef.Da hat das Personal und der Chef auch mal Zeit,mit den Gästen zu plaudern ????Zum Essen gibt es nicht viel zum schreiben. Alles war sehr schön angerichtet und hat hervorragend geschmeckt.????????????????????????
5 Peter Hofmann - 3 years ago
(Translated by Google) The Valuta restaurant is located directly on the German-French border between Saarbrücken/Gersweiler (Germany) and Schöneck (France). There has been a restaurant on the premises since 1899. Since 1979 the restaurant has been run as a family business in the second generation by Thomas Schütz. The Valuta has established itself as one of the best restaurants in Saarland. That was also the reason to finally seize the opportunity and pay a visit to the currency.
The ambience:
Even from the outside, the currency makes an inviting impression. Solely, the parking lot situation has some optimization potential. As soon as you enter the premises, you feel right at home. Pleasant, warm color nuances and a simple but also stylish facility invite you to linger. The friendly / warm reception by the service staff and the direct allocation of the reserved table show that the guest is not only seen as a paying service recipient.
The food:
The menu is rather small and simple, but also shows a little exclusivity in the selection of ingredients. In addition to the dishes listed on the menu, there are still a few daily recommendations that come from the operator's selected sources. Today, the Valuta still had a small number of chops from country pigs from the region or well-hung Entre Côte from Argentine Black Angus beef on offer. I chose the Black Angus. That was a very good decision. I got a perfectly medium rare prepared Entre Côte with a whiskey pepper sauce. A top Islay whiskey was used here, which perfectly supported the grilled / roasted aromas of the meat with its smokiness.
The service:
The service was more than adequate for the category of the restaurant. Adjectives such as competent, friendly, always there when needed, never pushy, ... are just a few points that should be emphasized here. Here you can also see that there is a clear structure in the service landscape. The assignment of service staff to areas and tables leaves no reason for complaints, even with a high number of guests, like today at noon.
The drinks:
The service staff was very well trained in advising on the wine accompaniments for the dishes.
Conclusion:
A top address for a special culinary experience. Thanks to Thomas Schütz and his team! I will definitely be a guest here again.
(Original)
Unmittelbar an der Deutsch- Französischen Grenze zwischen Saarbrücken/Gersweiler (Deutschland) und Schöneck (Frankreich) gelegen findet man das Restaurant Valuta. In der Räumlichkeiten befindet sich seit 1899 eine Gastronomie. Seit 1979 wird das Restaurant als Familienbetrieb in zweiter Generation durch Thomas Schütz betrieben. Das Valuta hat sich als eines der besten Restaurants im Saarland etabliert. Das war auch der Grund, endlich einmal die Gelegenheit zu ergreifen und der Valuta einen Besuch abzustatten.
Das Ambiente:
Schon von aussen macht das Valuta einen einladenden Eindruck. Einzig und allein, die Parkplatz Situation hat etwas Optimierungspotential. Nach dem Eintreten in die Räumlichkeiten fühlt man sich direkt wohl. Angenehme warme Farbnuancen und eine schlichte, aber auch stilvolle Einrichtung, laden zum Verweilen ein. Der freundlich / herzliche Empfang durch das Servicepersonal und die direkte Zuweisung des reservierten Tisch zeugen davon, dass der Gast heir nicht nur als zahlender Leistungsempfänger angesehen wird.
Das Essen:
Die Speisekarte ist eher klein und schlicht gehalten, zeugt aber auch von ein wenig Exklusivität in der Auswahl der Zutaten. Neben den, auf der Speisekarte aufgeführten, Gerichten gibt es immer noch ein paar Tagesempfehlungen, die aus den ausgesuchten Bezugsquellen des Betreibers stammen. Heute hatte das Valuta noch eine geringe Stückzahl von Koteletts vom Landschwein aus der Region oder auch gut abgehangenes Entre Côte vom argentinischen Black Angus Rind im Angebot. Ich entschied mich für das Black Angus. Das war eine sehr gute Entscheidung. Ich bekam ein perfekt medium rare zubereitetes Entre Côte an einer Whisky Pfeffer Sauce. Hier wurde ein top Islay Whisky verwendet, der mit seiner Rauchigkeit, die Grill / Röst Aromen des Fleisches perfekt unterstützte.
Der Service:
Der Service war der Kategorie des Restaurants mehr als angemessen. Adjektive wie kompetent, freundlich, immer da, wenn gebraucht, nie aufdringlich, … sind nur ein paar Punkte, die hier hervorzuheben sind. Hier sieht man auch, dass eine klare Struktur in der Service Landschaft ist. Die Zuordnung von Servicekräften zu Bereichen und Tischen lässt selbst bei einem hohen Gästeaufkommen, wie heute Mittag keinen Grund für Beanstandungen.
Die Getränke:
Das Servicepersonal war sehr gut geschult in der Beratung zu den Weinbegleitungen für die Gerichte.
Fazit:
Eine Top Adresse für ein besonderes kulinarisches Erlebnis. Danke an Thomas Schütz und sein Team! Ich werde auf jedem Fall hier wieder Gast sein.
5 M Laika - 3 years ago
(Translated by Google) Today was a theme night in the value date
"Construction Party"
The cold, warm buffet was excellent. Decoration and staff (clothes) were adapted to the theme. Boss, boss and staff were very friendly and also joking. Very relaxed atmosphere. We are already looking forward to the next visit.
(Original)
Heute war im Valuta Themenabend
" Baustellenparty"
Das kalt, warme Buffet war hervorragend. Deko und Personal ( Kleidung) waren dem Thema angepasst. Chef, Chefin und Personal waren sehr freundlich und auch zu Scherzen aufgelegt. Sehr lockere Atmosphäre. Wir freuen uns schon auf den nächsten Besuch.
5 Selina Ewen - 4 years ago
(Translated by Google) Was a really nice evening! Great food and friendly service. Absolutely to recommend!
(Original)
War ein richtig schöner Abend! Klasse Essen und freundlicher Service. Absolut zu empfehlen!
Pizza Pasta Tano
Am Sprinkshaus 7A, 66128 Saarbrücken, Germany
Aschbachkirche
Am Sprinkshaus 10, 66128 Saarbrücken, Germany
Siwwe Weire (Sieben Weihern)
An den siwwe Weire, 66128 Saarbrücken, Germany
Zum Dorfkrug
Friedrichstraße 17, 66127 Saarbrücken, Germany
Clubheim des SV Gersweiler 1911 e.V.
66128 Saarbrücken, Germany
Zur Turnhalle
Krughütter Str. 92, 66128 Saarbrücken, Germany
Steakhouse El Carnicero - Saarbrücken
Am Zimmerpl. 1A, 66128 Saarbrücken, Germany
kochwelt partyservice
Am Zimmerpl. 1a, 66128 Saarbrücken, Germany
Alter Wasserturm
Bergstraße 61A, 66128 Saarbrücken, Germany
Obst- und Gartenbauverein Gersweiler
Krughütter Str. 35, 66128 Saarbrücken, Germany