Die Genussakademie Fressgass

Große Bockenheimer Str. 24, 60313 Frankfurt am Main, Germany
Cooking school Caterer Cooking class Event planner Event venue Function room facility Lunch restaurant Restaurant
User Reviews

1 Peter Stein - 2 years ago

(Translated by Google) We visited the Grill Academy for a spare ribs event.
The service was good.
However, you should first bring the drinks before you are asked while sitting down whether the meals can already be served.

to the dish
The meat was extremely dry.
Silver skin was not peeled off, little to no BBQ rub/dry marinade used.
The meat was smoked 0 what you would expect with spare ribs.
I'm assuming the sparearibs were pre-cooked and then left on the grill for far too long.
BBQ sauce way too mild.
fries too greasy.
ColeSlow needs improvement.
And what doesn't work at all is the cheapest Metro own-brand ketchup u0026 mayo.
Unfortunately, on the terrace of the Grill Academy you are surrounded by sweet shisha smoke.
Drink prices were really ok.

On the other hand, high-priced cooking events and the best Italian chef in Germany are advertised...
But who would want to book expensive courses after such a first experience... ? That is my or our first and last impression as an amateur gourmet.

(Original)
Wir besuchten die Grillakademie zu einem Spare-Ribs Event.
Die Bedienung war gut.
Jedoch sollte man erst einmal die Getränke bringen bevor man während dem Hinsetzen gefragt wird, ob die Mahlzeiten schon serviert werden können.

Zu dem Gericht
Das Fleisch war extrem trocken.
Silberhaut wurde nicht abgezogen, wenig bis keine BBQ Rub/Trockenmarinade verwendet.
Das Fleisch wurde 0 geräuchert, was man bei Spare Ribs erwartet.
Ich gehe davon aus, dass die Sparearibs vorgekocht und dann viel zu lange auf dem Grill verharrten.
BBQ Sauce viel zu mild.
Pommes zu fettig.
ColeSlow verbesserungswürdig.
Und was gar nicht geht ist die billigste Metro Eigenmarke bei Ketchup u0026 Mayo.
Auf der Terrasse der Grillakademie wird man leider mit süßem Shisha Rauch umnebelt.
Getränkepreise waren wirklich ok.

Auf der anderen Seite wird mit hochpreisigen Kochevents und dem besten italienischen Koch in Deutschland geworben...
Wer jedoch möchte bei so einer ersten Erfahrung teure Kurse buchen... ? Das ist mein bzw. Unser erster und letzter Eindruck als Amateurfeinschmecker.

5 Clemens - 2 years ago

(Translated by Google) Currently because of Corona: Best delivery service!
Cooking classes of all kinds are usually offered here. The selection is huge and it is fun to cook a menu with like-minded people and a friendly top chef. Then there is a lunch club. Members can buy a great lunch at a very good price / performance ratio (around 10 €) at noon from a changing offer.
There is currently a delivery service due to the Corona closures. He tops everything I've ever got to know from a delivery service! The dishes are refined and very attractively prepared in reusable containers. Simply super delicious!

(Original)
Aktuell wegen Corona: Bester Lieferservice!
Gewöhnlich werden hier Kochkurse aller Art angeboten. Die Auswahl ist riesig und es macht Spaß, mit Gleichgesinnten und einem sympathischen Spitzenkoch ein Menü zu kochen. Dann gibt es noch einen Lunch-Club. Mitglieder können mittags aus einem wechselnden Angebot ein tolles Mittagessen zu einem sehr guten Preis/Leistungsverhältnis (so um die 10€) erwerben.
Aktuell gibt es wegen der Corona-Sperrungen einen Lieferservice. Er der toppt alles, was ich jemals von einem Lieferservice kennen gelernt habe! Die Gerichte sind raffiniert zubereitet und sehr ansprechend in wiederverwendbaren Gefäßen hergerichtet. Einfach super lecker!

2 Karana (Karana) - 2 years ago

(Translated by Google) Overall, the baking course was only "okay" and "poor" in parts. The size of the course with only one explanatory expert was too big. In many cases you just watched or couldn't really try it out.
On a positive note, I liked the fact that you got some chemical background on baking ingredients and you got a pro tip on some parts. Nevertheless, the explanation was more watched.
I've already taken a few cooking courses and it was mostly the case that you were allowed to be more involved in the creation. Maybe it's different with a baking course, it was my first.
Still for the price I was a bit disappointed and kind of sad by the end of the afternoon.

(Original)
insgesamt betrachtet war der Backkurs lediglich „okay“ und zu Teilen „mangelhaft“. Die Kursgrösse mit nur einer erklärenden Fachperson war zu groß. In vielen Fällen hat man nur zugesehen oder konnte sich nicht richtig ausprobieren.
Positiv gefiel mir, dass man einige chemische Hintergründe zu Backzutaten erhalten hatte und man zu manchen Teilen einen Profitipp bekam. Dennoch schaute man bei der Erklärung mehr zu.
Ich habe schon einige Kochkurse belegt und es war meistens so, dass man mehr am Schaffen beteiligt sein durfte. Vielleicht ist das bei einem Backkurs anders, es war mein erster.
Dennoch für den Preis war ich am Ende des Nachmittags etwas enttäuscht und irgendwie traurig.

5 Merle Hecht - 6 years ago

(Translated by Google) The versatile recipes made for the course "The glass buffet" variety and variety in cooking and eating. The troupe was mixed and it was easy to chat - a great group dynamics developed very quickly. The chef was professional and laid back. Back soon!

(Original)
Die vielseitigen Rezepte sorgten beim Kurs "Das gläserne Buffet" für Vielfalt und Abwechslung beim Kochen und Essen. Die Truppe war buntgemischt und man kam schnell ins Plaudern - eine tolle Gruppendynamik entstand sehr schnell. Der Koch war professionell und locker. Bald wieder!

2 Gabriele Kastener - 7 years ago

(Translated by Google) We were there as a corporate event.
The atmosphere was ok. The chef / chef unfortunately on our arrival a bit "munched" :-)
The dishes - well - very simple and simple. You could only "learn" from a dish (either starter, main course or dessert)! Unfortunately, there was nothing for me to "learn" because everything was "normal for cooking". Although I'm really not a cooking professional, but only a normal hobby cook!
The Beikoch was very arrogant, sometimes even naughty and in my opinion, not very competent, but has tried to copy his boss only! He is very young and took phrases that did not suit our troupe (between 30 and 65).
From his explanations I could personally take nothing.
At the farewell, the boss / chef was clearly drunk and we left the venue fairly quickly.

(Original)
Wir waren dort als Firmen-Event.
Das Ambiente war ok. Der Chef/Koch leider bei unserer Ankunft schon etwas "angetüttetlt" :-)
Die Gerichte - na ja - sehr simpel und einfach. Man konnte immer nur bei einem Gericht (entweder Vorspeise, Hauptgang oder Dessert) "dazu lernen"! Für mich gab es da aber leider nichts "zum dazu lernen", da alles "normal zum kochen" war. Wobei ich wirklich kein Kochprofi, sondern nur eine normale Hobbyköchin bin!
Der Beikoch war sehr überheblich, teilweise sogar frech und meiner Meinung nach, nicht sehr kompetent, sondern hat versucht, seinen Chef nur zu kopieren! Er ist sehr jung und nahm sich Floskeln heraus, die sich gegenüber unserer Truppe (zwischen 30 und 65) nicht ziemten.
Aus seinen Erklärungen konnte ich persönlich nichts mitnehmen.
Bei der Verabschiedung war der Chef/Koch dann deutlich angetrunken und wir haben die Veranstaltungsstätte ziemlich schnell verlassen.

5 Jörg Schmidt - 3 years ago

(Translated by Google) Come to the academy for some time and have never been disappointed. Professional handling and none of the chefs ever "dangled".
have taken with each course with what and can highly recommend it.
if cooking is to be fun, you have found the right place

(Original)
komme schon einige zeit in die akademie und war noch nie entäuscht. professionelles handling und keiner der köche war je " angetüddelt".
hab bei jedem kurs was mit genommen und kann es nur wärmstens empfehlen.
wenn kochen spass machen soll, habt ihr den passenden ort gefunden

4 Markus Stier - 6 years ago

(Translated by Google) I really enjoyed the cooking class (Das Schnitzel). There were some tips here. To recommend.

(Original)
Mir hat der Kochkurs (Das perfekte Schnitzel) gute gefallen. Es waren einige Tipps dabei. Zu empfehlen.

Map Location
Nearby Places

EuroEyes AugenLaserZentrum Frankfurt
Große Bockenheimer Str. 30, 60313 Frankfurt am Main, Germany

Die Focacceria
Große Bockenheimer Str. 30, 60313 Frankfurt am Main, Germany

Freßgass
Große Bockenheimer Str., 60313 Frankfurt am Main, Germany

Jeweler Gold Gelber GmbH
Große Bockenheimer Str. 32, 60313 Frankfurt am Main, Germany

Swarovski Freßgass
Große Bockenheimer Str. 8, 60313 Frankfurt am Main, Germany

Heidi und Paul
Meisengasse 12, 60313 Frankfurt am Main, Germany

Coffee Fellows - Kaffee, Bagels, Frühstück
Rathenaupl. 1, 60313 Frankfurt am Main, Germany

Die Bar
Kleine Bockenheimer Str. 8, 60313 Frankfurt am Main, Germany

Ristorante Gallo Nero
Kaiserhofstraße 7, 60313 Frankfurt am Main, Germany

Bodega Barcelona
Kleine Bockenheimer Str. 10, 60313 Frankfurt am Main, Germany