5
PAPABONE 912 -
4 months ago
(Translated by Google) We went to Species for the first time today. And we were very skeptical because the last entries were very negative. But who doesn't know that. YOU'RE HUNGRY !!! So close your eyes and through, we thought.
We were very surprised at how clean and comfortable it was, even though it is right on Badstrasse.
About the food: Yes, of course it takes time, because not only doner kebabs are offered here, like in every shop that is every 50 meters. No, there are records here. From small to (which I took :-) ) XXL. Just imagine: the floor is laid out with fries or rice (you can choose) on the floor covering there is delicious doner kebab meat with a fresh salad of your choice and extremely tasty sauces as a topping. What more do you want. Bread is always served in a basket. That doesn't really have anything to do with the kebab shop around the corner. The XXL kebab platter cost 12 euros and to be honest it was worth every penny and I don't think such a huge portion is expensive. This is an alternative, especially for people like me who are more sporty but still want to eat fast food. Leave out the sauces and have rice and you have a low carb meal for 12 euros. what more do you want As for the waiting times, I don't understand the people who write so negatively here. This is not a kebab shop in the traditional sense and you get 3 times as much meat on your plate as in a kebab, so of course it has to be cut first. And every DÖNER connoisseur knows that once the kebab skewer has been rotated and all of the crispy meat has been cut off, the meat needs a few minutes to be crispy again. Who doesn't want crispy, horny kebab meat?
Ok enough written. We are more than satisfied and have finally found an alternative to my kebab shop in the Mark district (PIA). That I can still experience that after more than 30 years is unbelievable.
We also found the staff to be very pleasant and courteous.
(Original)
Wir waren heute zum ersten Mal im Species. Und wir waren sehr skeptisch, da die letzten Einträge sehr negativ waren. Aber wer kennt das nicht. DU HAST HUNGER !!! Also Augen zu und durch, dachten wir uns.
Wir waren sehr überrascht wie sauber und gemütlich es war, obwohl es direkt an der Badstrasse liegt.
Zum Essen: Ja es dauert NATÜRLICH, weil hier nicht nur Döner angeboten wird wie in jedem Laden den es alle 50 Meter gibt. Nein, hier gibt es Platten. Von klein bis (was ich genommen habe :-) ) XXL. Man stelle sich vor: Der Boden wird mit Pommes oder Reis ausgelegt (kann man wählen) auf die Bodenbelegung kommt leckeres Dönerfleisch mit frischem Salat nach Wahl und als Topping extrem leckere Soßen. Was will man mehr. Es wird dazu immer Brot gereicht, in einem Korb. Das hat nicht wirklich mehr was mit der Dönerbude um die Ecke zu tun. Die XXL Döner Platte hat 12 Euro gekostet und ehrlich gesagt war es jeden Cent wert und empfinde so eine riesengroße Portion als nicht teuer. Gerade für Leute wie ich, die eher sportlich unterwegs sind, aber trotzdem gern mal fast Food essen wollen, ist das eine Alternative. Lass die Soßen weg und nimm Reis und du hast n low carb essen für 12 Euro. Was willst du mehr. Was die Wartezeiten betrifft, verstehe ich die Personen nicht, die hier so negativ schreiben. Das ist kein DÖNER-Laden im herkömmlichen Sinne und du bekommst 3-mal so viel Fleisch auf dein Teller als in einen Döner, also muss das natürlich erstmal geschnitten werden. Und jeder DÖNER-Kenner weiß, wenn der Döner-Spieß einmal herum ist und alles an krossem Fleisch runtergeschnitten wurde, braucht das Fleisch einige Minuten, um wieder kross zu sein. Wer will denn nicht krosses geiles Döner Fleisch?
Ok genug geschrieben. Wir sind mehr als zufrieden und haben endlich eine Alternative zu meinem DÖNER-Laden im märkischen Viertel (PIA) gefunden. Dass ich das noch erleben darf, nach über 30 Jahren, unglaublich.
Das Personal empfanden wir auch als sehr angenehm und zuvorkommend.